2015. szeptember 2., szerda

Vajon az autók megvilágosodnak?

Vagyunk mi emberek, ugye, akik fenntartjuk magunknak a megvilágosodás privilégiumát. Mert azt mondjuk, hogy lélek kell hozzá, meg valami, ami biztosan más, mint ez a húsmassza tömeg, ami felépít minket.

Vannak akik tudni is vélik ennek a "lélekizének" a súlyát is. 28 gramm. Mondják. Ehh...

De mi van akkor, ha egy autó akar megvilágosodni? Az hogy lehet?

Mi emberek ülünk a szobánk sarkának magányában és próbáljuk elgémberedett testünket újabb 1 percig a meditáció állapotában tartani. Már vagy 3 perce "meditálunk", de semmi világosság. Csak az a tompa fájdalom a derékből, meg a térdizületből. (Tavaly síelésnél volt valami emlékszem, de csak részleteiben, mert a jager eltompított. Bemelegítettünk rendesen?)

Szóval szenvedünk. Rendesen. Pardon, "világosodunk", nnna! Aztán 5 perc után feladjuk. Elég volt, most már nyugodtan idézhetünk bölcseleteket (előtte azért nézzünk körül a neten alaposan, nehogy valaki olyantól legyen, aki nem is ezt, így, ebben a sorrendben mondta).

Dereng? Nem.

Kamera elfordul, vágás.

Július végén átadtunk egy közel 20 milliós BMW X5-öst. Ritka ízléses és elegáns autó lett, dicsérendő a használóját (aki úgysem olvassa, így mindez csak elméletileg "nyelvcsapkodás"). Jó helyre került az X5, így gondolom feljebb akar lépni az autós inkarnációnál. Mondjuk lehetne a következő életében akár repülő is? (Előtte meg DPF szűrő volt?)

Aztán minap jött a telefon: az X5 nem hajlandó lekapcsolni a fényszóróit. Örök világosságban akar élni (esetleg az ülése kárpitját adó marhacsorda utolsó energia rezgései kiáltottak egy értelmesebb újjászületés felé?).

Tekerheti a user a kapcsolót ide-oda, ez a makacs öszvér nem adja a világosságát. Addig húzza. mígnem félkómás állapotban, a saját vezérlő elektronikája - biztonsági okokból - ki nem nyír minden elektromosságot a fedélzeten.

De másnap újra kezdi. Nem adja fel, úgy mint mi a meditáció 4 percénél. Nem. Ez világít.

Eltökélt. Testet tévesztett, de a vágya hajtja, így VILÁGÍT! Világosodik?

Aztán jön a nappal és hideg, cérnakesztyűs kezek babrálnak a testén. Érzi, hogy valami hamarosan el fog veszni.

"A vezérlőpaneljét cseréljük!" - jön a rideg, tárgyilagos megállapítás egy lelketlen embertestből.

Ma elveszítjük a világosságát kereső X5-öst és kapunk egy perfekcionista testű, lelketlen autót.

Búcsúzunk Tőle. Vajon egyszer megvilágosodunk?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése