2015. november 23., hétfő

A KIA Soul (2015) - autósmozi

Na, megyünk egy kört?

Történt pedig, hogy a KIA csinált egy bátor formavilágú vicces kis autót, amit érzésre az Észak-Amerikai fiatalok figyelmébe ajánlottak. Ez még 2008 körül történt és a fogantatásához egy vaddisznóról rajzolt karikatúra is hozzájárult. Ez utóbbi információ annyira keszekusza, hogy magam sem értem, de ha a wikipedia mondja, igaz lehet.

Bakancs? Túracipő? Vaddisznó karikatúra?

Amolyan egyetemista buliautó volt ez. Bumfordi, kocka, dögös. Kívül akár 18”-os felniken gurult a bódé, amihez a belteret is hasonló lazasággal rakták össze. Volt hozzá szerencsém. Szerettem is, meg nem is.

Ott nem számított az anyagminőség, viszont kellettek a „hülyeségek” mint például a villogó hangszóró az ajtókárpitokban (na, jó, kikapcsolható volt).





A Crossover, SUV, „tudja a fene mi ez” kategóriába illő első generáció a fenti kihívásokkal küzdött.

Aztán a koreai mérnökök megint megmutatták, hogy odafigyelnek a nép hangjára. A második generációs Cee’d alapjára felépítették az új Soult. Mindenben fejlődött, de ez amúgyis  elvárás a generáció váltások között. Viszont ami fontos volt, ott még jobb lett. Belül és a futóműnél.

Mostanra egészen jó kis autót faragtak belőle és ami még izgalmasabb, van belőle full elektromos változat is. Na, arra fáj még a fogam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése