2015. október 17., szombat

Z Generáció, avagy "bezzeg az én időmben" - folytatásos poszt 5. rész - Filozófus

Itt az előzmény. Klutty!

…döntetlen az, de pik-pakk kikapunk meglátja…

Nos, ha már megtépáznak minket a következő 45 ben, legyünk legalább profik, és csillogtassuk meg edzői képességeinket, azaz,hogy mennyire látunk összetettben.  

Hátha leesik valami harmadik félidős szakértői állás, ahol szponzorokkal televarrott ingben-zakóban ( a Metabond tuti kint lesz ) adjuk majd mi is kicsivel bonyolultabban a nyilvánvalót. Legyen. 

Politikailag korrekten (ko)médiázzunk, és rendezkedjünk be a hétvégi krúzolásokra a régi vassal, amíg nem lesz valami Mad max féle világrend …patyolat tiszta uralkodó elittel, remek földalatti burgerezőkkel.

Akkor barátom, végigsöpörhet majd azzal citromsárga E36 al a Rákóczi úti felkelők szemébe reményt, egyben szúrós könnyet hozó benzinfelhőt eregetve…, talán kicsit hengerfejesen. Szükség lesz még az olyanokra, akik tudják. Délen legyen óvatos, tudja, kint leszünk minimum vagy tizenheten. Én meg valami japán. Talán pont egy Gtti.

És mert ugye mindenre van egy Stallone film…



Lehet majd épp Ön, Sámán? … ami a filmről még bevillanhat az a piros Oldsmobile 442. Tudom hogy rákeres azonnal. Ez a cél.

Szóval miért lesz a vége 3:1?

A 2. gól:

Mert a Z 85% ának egyszerűen  igaza van. Egy egészen komoly felmérés szerint ennyien mondják azt, hogy „mert nem engedhetem meg magamnak” és kb ebben a mennyiségben tolják el a vásárlást, 2014 hez képes mintegy 5 évvel. 

Addigra ugyanis közel 60%-uk látja magát szívesen valami alternatív meghajtású járműben. Ezt most ne ismételgessük is tovább, mert alattomos a gól, és jelenleg talán még a meghajtás is. De a profi kommentátor mindig bedob egy saját készítésű statisztikát, ami besörözve is könnyen felfogható…akkor én is!

Megengedni az árváltozást nehéz. Szerintem tudjuk ezt mindannyian. Bevállaljuk?
Alább egy kis hányaveti keresgéléssel, de annál több szívvel készített táblázat. Gondolatban gyártsunk hozzá ugyanilyet alkatrészekkel, munkadíjakkal, üzemanyaggal. Az összesített eredmény úgy +40-50% körül lesz. Minimum. Ennyit nem engednek maguknak meg szívesen.  Igazuk van.
A gól megadásában tovább ellenállóknak, a szerkesztőségben ajándék ketrecharc a Sámánnal a maradványérték szabályok szerint, tehát full kontakt, 2 x 3 perc ( annyi elég is). De én meg nem nézem. Az én szememnek az már túl erős :D

A felszereltségre figyeltünk, a motorra valahol már nem tudtunk.
 Új vételár millió forint –ban ( szív küldi, tehát nagyságrend)

2002
2007
2010
2014
Opel Astra 1,6B
na
4,2
5
5,6
VW Golf 1,6 B
3,65
4,6
na
5,5
Ford Mondeo 2.0 TDCI
6,97
7,1
8
9,1

A harmadik gól

Szerintem büntetőből fog megszületni.

Mi igazságosak vagyunk, ők kevésbé. Ők őszinték, mi viszont közel sem. Sem azok, akik vásárolnak, sem azok, akik hivatásszerűen kiszolgálják a 3-400Nm-es, ötegyet vegyesező, 180 LE-t álmodókat, minket.  No, nem bántás ez, maga a filozófus is sokat rendelget ilyen holmit, igaz régóta már csak kötelességből, lelketlenül, egy két jó pillanatra vadászva teszi.  Persze becsapós itt minden, de most komolyan: mindig a másikba lehet csak belekötni?

Nálam a válasz a:



                              basszus miféle kérdés ez?

Tudja Sámán egy valamit nem értek. Nekünk, idősebbeknek kéne okosabban bánni a hormonjainkkal, de valahogy mégsem ez van. Olyan ez, mintha szégyenszemre a tapizás rész közepénél, valami z-és családtag kínjában odajön és jelzi, hogy akivel itt táncolunk, annak ordas nagy ádámcsutkája van.

Valóban ez van? Egy hullámhosszra álltunk egy megnyerő transzvesztitával?  Érezve, hogy ez most más, olyan egészen különleges. Ahol minden egyszerűen klappol a vágyainkkal.  Csak éppen nem tűnik fel hogy papucsban egynyolcvan’ és nem kicsit dörmög reggelente? ( atyaég milyen  irodalmi  egy csaló dízel metafóra :D:D )



Minden kép magyarázható: a címe legyen benzin vagy diesel
Ön milyen címkét varr fel a zakóra holnap?

A Filozófus



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése